Bli smartare än din hjärna!

Den som lär känna känslor som en naturlig del av vår fysiologi behöver varken uppleva de känslor vi möter i vardagen som skrämmande eller obegripliga. Tyvärr har de flesta av oss inte fått med oss särskilt mycket kunskap om känslor från barndomen, vilket leder till att det blir onödigt svårt att leva våra liv. Relationer trasslar, vi upplever konflikter på jobbet och vi känner att något saknas i livet, men utan att kunna sätta fingret på vad.

Under två timmar utforskar vi känslornas anatomi tillsammans med Anna Eriksson Skarin som tillsammans med Maria-Pia Gottberg har skrivit boken Känslosmart – konsten att leva med sig själv och andra (Norstedts, 2019). Vi går igenom den senaste forskningen om den sociala hjärnan och om känslor, och reflekterar över oss själva som biologiska varelser.

Okej, så vad menar vi med att du kan bli smartare än din hjärna? Jo, för den som har koll på sina känslor löper en mindre risk att bli kidnappad av de system i hjärnan som vill säkra din överlevnad. För vem vill leva sitt liv med IQ som en dinosaurie?

Läs mer om Anna Eriksson Skarin och Känslosmart.

När: 28 januari kl 19.00-21.00
Var: Lilla Ro
Pris: 350 kr för föreläsning samt boken Känslosmart – Konsten att leva med sig själv och andra. Betala via Swish eller faktura. 
Föreläsare: Anna Eriksson Skarin
Anmälan: via mejl till sissi@heartsbysis.se