Om Lilla Ro

I fyra års tid levde drömmen om att skapa en plats för yoga och mycket mycket mer i mig. Det fanns några viktiga ingredienser i min dröm: platsen ska ligga i Åkersberga, gärna så nära mitt hem att jag kan gå dit, och det ska vara en vacker plats med bra energi. Länge kändes det som en omöjlig dröm, för utbudet av lediga lokaler i Tuna/Österskär är i stort sett obefintligt.

Så en dag i början av juni 2019 på väg hem från tåget vid Tuna Gårds station, ser jag till min förvåning att Lilla Bass, pizzerian som legat vid stationen i jag vet inte hur många år, har stängt och att det sitter en skylt som säger “Lokal uthyres” på fasaden. Bara dagen innan har jag känt jättestarkt att det verkligen är dags nu, nu vill jag hitta och skapa den här platsen som har legat och grott i mig så länge. Så jag ringde och anmälde mitt intresse, utan att tro att just jag skulle ha så stor chans att få hyra lokalen. Eftersom jag är uppvuxen på Åkersbergavägen var det en lokal jag hade haft en relation till ända sen jag var liten och cyklade och köpte lördagsgodis på det som då hette Tuna Tobak.

Att lokalen skulle ha en engagerad ägare som såg potentialen och möjligheten i min dröm och som lät mig få vara med och påverka utformningen av lokalen för att på bästa sätt passa mina visioner var långt mer än jag hade kunnat föreställa mig i mina vildaste fantasier. Resultatet har blivit en lokal som är så mycket mer än jag såg framför mig när jag ringde det där samtalet i början av juni. En plats för varande och blivande, för lekfullhet och kreativitet, för vila och ro.

Det är en plats jag skapar, men inte bara för mig. För även om det är jag som står på lokalkontraktet är jag långt ifrån ensam. Mina främsta medskapare heter Alva och Oliver, som mina barn har de levt med min dröm lika länge som jag. Sedan finns min utökade familj, mina vänner och kollegor som bidrar med kunskap, erfarenheter, engagemang och samskapande, som håller föreläsningar, kurser och workshops.

Och så förstås du som besöker oss. Främst av allt är det här din plats.

Välkommen!
Anna